Heartland Community Church
Transforming an empty big-box retail space into a vibrant center for congregation and community

THE DESIGN SOLUTION CREATED A NEW ENTRY COURTYARD AND ATRIUM, INSERTED A 450 S.F. LIGHTBOX IN THE ROOF, AND SANDBLASTED THE EXTERIOR TO PROVIDE WARMTH, NATURAL LIGHT AND VISUAL INTEREST

TAKING ADVANTAGE OF THE BIG BOX’S AMPLE SPACE, THE DESIGN ACHIEVED ONE OF THE CHURCH’S KEY GOALS - PROVIDING APPROPRIATE AND CREATIVE OPPORTUNITIES FOR COMMUNITY EVENTS AND OUTREACH

SIMPLE, SMART, STEWARDSHIP

  • + REPURPOSED AN EMPTY BIG BOX FACILITY
  • + REUSED MATERIALS FROM STEEL TO DOORS TO CEILING TILES
  • + CONVERTED MORE THAN 20,000-S.F. OF PAVEMENT INTO GREEN SPACE
  • + REDUCED WATER USE THROUGH NATIVE LANDSCAPING AND PLUMBING FIXTURES
  • + ADDED NATURAL LIGHT FOR A HEALTHIER, MORE ENERGY EFFICIENT INTERIOR ENVIRONMENT

Skip Back Rewind Forward Skip Forward

contact | ©2014 threesixty architecture, all rights reserved.